Det här med egen produktion (naturfärg)

Ibland önskar man ju att man inte valt att göra det så svårt för sig själv.

Kvalitetskontroll och provtvätt

När jag får en leverans så är alltid det första jag gör att gå igenom produkterna. En del av det är att provtvätta för att se hur mycket de krymper, och nu med de nya färgerna ville jag också se hur mycket färgen släpper. Eftersom det är naturlig färgning så beter den sig lite annorlunda mot kemikalisk färgning. Tyvärr stötte jag direkt på problem när jag tvättade första och andra gången. Viss färgskiftning och färgbortfall är okej vid första tvätt, men jag har färgskiftningar i tyget som inte ser bra ut och färgfastheten är inte heller det den borde vara.

Jag har testat olika sätt att lösa detta på sedan i tisdags och är i kontakt med de som färgat tyget i Indien om hur vi kan lösa det här. Tyvärr kommer det nog sluta med att jag måste färga om dessa på kemikalisk väg för att jämna ut färgen så att de blir säljbara. Tonen kommer bli lite annorlunda, men när jag inte kan garantera att färgen sitter efter 3 tvättar så får jag tyvärr gå emot mina principer. Jag är så ledsen att det blivit så här, vi har jobbat med den här leveransen sedan i maj, och nu måste jag lösa det här på bästa sätt. Jag hoppas den som är intresserad av de nya färgerna är okej med att vänta någon vecka till. Ibland är det riktigt tråkigt att driva ett företag allldeles själv. Men nu ska jag försöka göra det bästa av situationen. Tack för att ni fortsätter följa resan med Fairly. /Josefine

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.